С мнозинство от близо 90%  /30 гласа За“/ общинските съветници

...
С мнозинство от близо 90%  /30 гласа За“/ общинските съветници
Коментари Харесай

На извънредно заседание: Общинските съветници приеха бюджета на Враца за 2024 година

С болшинство от близо 90%  /30 гласа „ За “/ общинските съветници одобриха бюджета на Община Враца, който тази година е в размер на 132 179 845 лева
Основните цели на локалната администрация са – повече средства за паркови пространства и зелени площи, вложения в пътища в града и обитаемоте места и рационализация на уличното осветяване. 
Кметът Калин Каменов съобщи, че фокус през 2024 година ще бъде обновяването на градската среда и парковите пространства, както и ще продължи поетапното възобновяване на пътната инфраструктура в жилищните квартали.
През актуалната година са планувани над 2 милиона лв. за ремонт на пътната инфраструктура, обновяването на тротоарната мрежа и ремонт на паркинги в междублоковите пространства. В програмата за финансови разноски са обезпечени средства в размер на близо 200 000 лева за ремонт и възобновяване на светофарните уредби в града, както и близо 200 000 лева за модернизиране на уличното осветяване. 
С цел надграждане на постигнатото в градската среда е планувано обновяването на спирковите навеси, ремонт и създаване на поливни системи, както и спомагателни средства за построяването на многофункционалните паркове в ж.к. „ Сениче “ и „ Младост “. 
През календарната година ще продължат вложенията в просветителната инфраструктура и развиването на метода на образование Монтесори. 
С цел възстановяване успеваемостта и качеството на предоставяните услуги от Оперативна програма БКС в бюджета за 2024 година са обезпечени над 1 000 000 лева за закупуване на нова техника на предприятието – сметосъбиращи и почистващи машини, както и товарни коли. И през актуалната година ще продължи построяването на подземни контейнери и поетапната замяна на старите съдове за битови боклуци, като плануваните средства са в размер на близо 300 000 лева. 
В сферата на обществената политика се усилват средствата за новородени – по 550 лева за новородено и по 600 лева за близнаци, 45 000 лева е размерът на Фонд асистирана репродукция, 150 000 лева са обезпечени за помощи за понижени цени на пътувания и 60 000 лева за „ Малки цивилен начинания “. 
През 2024 година с изключение на осъществяването на настоящите планове, локалната администрация ще осъществя планове за – ограничения за енергийна успеваемост в Регионалната библиотека „ Христо Ботев “, ще бъдат закупени 6 нови електробуси по план „ Мобилност “, както и ще започва осъществяването на плана за енергийно възобновяване на залата за тенис. 
В бюджета на Община Враца по традиция са обезпечени средства за застраховане на културната стратегия и събитията от културния календар, планувани са вложения в спортната инфраструктура и финансиране на локалните спортни клубове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР